Pia

'Laumanjohtajasta' kuunteluoppilaaksi

Eero-koiramme pisti kotiin tullessaan koko ajatusmaailmani uusiksi. Mikään, mitä olin lukenut tai kuullut tai mihin olin saanut neuvoja, ei koiran kohdalla toiminut. Eeron oli vaikea rauhoittua uusissa tilanteissa ja näissä tilanteissa komentaminen ainoastaan pahensi tilannetta. Kiihdyttävistä tilanteista palautuminen oli myös äärettömän vaikeaa. Eeron reaktiivisuuden tukahduttaminen auttoi, mutta vain hetkeksi ja sen jälkeen tilanne vain paheni. Puhumattakaan siitä, mitä suhteellemme tapahtui. Kontakti koiraan oli kateissa.

Löysin TTouchin sattumalta ja osalllistuin keväällä 2010 ensimmäiseen koulutukseeni lähinnä uteliaana. Syksyllä 2012 valmistuin TTouch Practitioneriksi (P1, koulutuspaikka Tilley Farm, Iso-Britannia).

Eero oppi sekä rauhoittumaan että kävelemään kauniisti hihnassa. Kaikkein onnellisin olen siitä, että Eeron luottamus minua kohtaan kasvoi huimasti ja pystyimme rakentamaan suhteemme uudelleen.

Eero nukkui pois syyskuussa 2016. Borderterrierityttömme Saara nukkui pois syyskuussa 2016, vain muutama viikko Eeron jälkeen. Monirotuinen Valomme nukkui pois toukokuussa 2018. Valo oli ensimmäinen monirotuinen rescuemme ja opetti minulle paljon pelkojen voittamisesta. Monirotuinen Yulimme nukkui pois elokuussa 2020.

Perheeseemme kuuluvat monirotuiset Bambi ja Jonas sekä whippet Elmo.© Kiltti Valas Napita Oy 2011

Kuvat Pauli Araneva. Kuvien kopiointi ilman lupaa kielletty.